Thursday, May 25, 2006

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ (μου)


1. Τα περισσότερα ωραία πράγματα τελειώνουν άσχημα
2. Τα υπόλοιπα δεν αρχίζουν ποτέ
3. Το σεξ είναι μια απαραίτητη ψευδαίσθηση έρωτα
4. Ο έρωτας είναι ο φόβος οτι θα χάσεις τον άλλο ...που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη
5. Οι Ινδιάνοι λένε: όταν ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο και είδε πόσο ελλιπής ήταν, του χάρισε το σκύλο.
Οι Ινδιάνοι έχουν δίκιο
6. Το κάπνισμα, το ποτό, τα ναρκωτικά και το ξενύχτι είναι μερικοί ανθυγιεινοί τρόποι για να γίνει ανεκτή η ζωή
7. Το ποδόσφαιρο, το κρίκετ, η ιππασία, το μπρίτζ και η θρησκεία είναι οι αντίστοιχοι υγιεινοί
8. Η μεγαλύτερη ατάκα για τους άντρες έχει ειπωθεί δια στόματος James: Don't treat me like a God, treat me like a dog and i'll come home to you
9. Η μόνη δίαιτα με αποτελέσματα είναι αυτή ενάντια στους εγκεφαλικούς μας κάλους, ήτοι κόμπλεξ
10. Το πολύ κλάμα συνεπάγεται πολύ γέλιο. Δυστυχώς, λειτουργεί και αντίστροφα
11. Ο άνθρωπος που δεν έχει φίλους, δεν είναι πολιτισμένος
12. Ο άνθρωπος που δεν έχει γνώσεις, δεν είναι καταρτισμένος
13. Ο άνθρωπος που δεν έχει ερωτική σχέση, είναι εγωιστής
14. Αν ξεχνάς που καβατζώνεις τα κόκαλά σου, καλύτερα να εύχεσαι να μετενσαρκωθείς σε άλλο ζώο

Tuesday, May 23, 2006

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

Μου τηλεφώνησε το μπαρό-αφεντικό μου να μου πει πως έχει την υποψία οτι την παρασκευή του έφαγα κάποια λεφτά από αμαρκάριστες παραγγελίες. Εγώ, πάλι, σίγουρη για την αθωότητά μου, φαγώθηκα να τον συναντήσω και να μιλήσουμε. Δεν έκατσε, οπότε για νοητικό αντιπερισπασμό πήρα τηλέφωνο τον αξιότιμο κύριο Ντίλερ Α', ο οποίος δε μπορούσε να με εξυπηρετήσει γιατί τον έχει φάει η (πρωινή) δουλειά.
Πήρα τον λιγότερο αξιότιμο Ντίλερ Β' τηλέφωνο, ο οποίος επιβεβαιώνοντας τις υποψίεςμου,με εξυπηρέτησε μεν μου δάγκωσε δε το κάτι τις του.
Γύρισα σπίτι και λίγο πριν την επίτευξη της πολυπόθητης νιρβάνα, δέχθηκα τηλεφώνημα από οικείο μου πρόσωπο το οποίο για την επόμενη ώρα μου έφαγε τα αυτιά με τα προβλήματα που του έχουν φάει τη ζωή.
"Τρώγεσαι με τα ρούχα σου", του είπα και έκλεισα το τηλέφωνο.
Το ζήτημα είναι πως όλοι με κάτι τρωγόμαστε κι είναι κρίμα δηλαδή....Μήπως είναι ώρα να μπούμε όλοι σε μια ψυχολογική δίαιτα, μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, πιάνουν οι ζέστες και οι επαφές με τους πλησίους μας αυξάνονται δραματικά; όχι τίποτα, αλλά δε μας φταίνε τίποτα οι άλλοι να τρώνε τα νεύρα μας στη μάπα....

Friday, May 19, 2006

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ

" ΞΗΜΕΡΩΣΕ. . . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ"
Για τον I.P.Potis. Τυχερός που αξιώθηκες μια τέτοια φιλία.

φωτό από τον Α. Όπως πάντα.


Wednesday, May 17, 2006

MIDNIGHT WALKERS


Πάλι τρεις η ώρα χωρίς καλά καλά να το καταλάβω και το χειρότερο είναι πως πάλι θα περιμένω να πάει 6-7 για να κοιμηθώ. Πραγματικά έχω χάσει τις νύχτες μου που κάποτε είχαν νόημα και τώρα έχουν γίνει δεδομένες, σα γκόμενος που κοιμάσαι μαζί του τα τελευταία 5 (Θεός φυλάξοι χρόνια) χρόνια. Αλλά αυτό δεν ήταν ένα ποστ γκρίνιας. Περισσότερο σαν αναφορά το είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου. Για πάμε πάλι...
Γύρισα από τη δουλειά πριν από μίση περίπου ώρα. Α, ναι, δε σας είπα: έπιασα δουλειά. Δεν είναι για τα λεφτά - τα είπαμε αυτά στο πρώτο ποστ. Δεν κοιμάμαι που δεν κοιμάμαι, καλύτερα να είμαι κάπου που να ζουν νύχτα και πού καλύτερα από ένα μπαρ;
Σήμερα, ας πούμε, γνώρισα έναν τύπο που είναι κολλημένος με τις πυραμίδες και ισχυριζόταν οτι έχουν φτιαχτεί, "όπως άλλωστε και η Ακρόπολη" (ναι, η Ακρόπολη είπε, Οχι ο Παρθενώνας) "αλλά αυτό είναι γνωστό", από... εξωγήινους. ΝΤΟΟοοοοΟΟΟινγκ!
Ένας άλλος τύπος, ο οποίος ανέβηκε πολύ στην εκτίμησή μου όταν μου είπε οτι δεν έχει χάσει συναυλία από το 1987 σε τρελλό εύρος: από Dickinson for Maiden και Sabbath μέχρι Μassive Attack. Αυτός ο τύπος λοιπόν ήπιε 58 μπύρες draft μικρές. Επιβεβαίωσε δε το ρητό οτι η μπύρα είναι ποτό που δεν το πίνεις, αλλά το δανείζεσαι, πηγαίνοντας ισάριθμες φορές για κατούρημα (μάλλον. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, τη μια φορά άργησε αρκετά, οπότε πήγε 57 φορές για κατούρημα και μία για χέσιμο. Μάλλον).
Καλά, έχω να σας πω για απίστευτους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει αλλά θέλω και να σας διαβάσω και να καθήσω λίγο στη βεράντα μου να δω τη θέα, τα λουλούδια και να πιώ ένα ποτό. (τι καλά να μου το έφτιαχνε κάποιος άλλος...)
Σας φιλώ για την ώρα,
C.A.

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι της Merlot, η οποία μου τα κουναέι συνέχεια γιατί λέει το δικό της ποστ τα έχει πάει καλύτερα από όλα τα δικά μου. Η αυθάδεια της της στοίχισε τη μισή της βόλτα και οι τύψεις μου της εξασφάλισαν τη μπλογκο-αιωνιότητα.

Monday, May 15, 2006

Tuesday, May 09, 2006

Αει στο διάoλο κωλοbloggers

Να συστηθώ αν και δεν το αξίζετε.
Είμαι η Merlot, το σκυλί της Charlie Alexandra. Ανεβάζω αυτό το ποστ ξεπερνώντας τον εαυτό μου. Η κυρία μου, αν και δε θέλει να τη λέω έτσι, της κάνει δουλοπρεπές λέει, η …Charlie, σήμερα ορκίστηκε να πάει για ύπνο το πολύ μέχρι τις 3. Χτες κατέβαζε θεούς και δαίμονες γιατί λέει έχει χάσει τις μέρες της και τα ξενύχτια έχουν γίνει ρουτίνα….. αλλά, παρασύρομαι.
Αυτό είναι το δικό μου ποστ για να σας πω σε όλα εσάς τα ρεμάλια εκεί έξω ότι εξαιτίας σας έχω χάσει τις βόλτες μου, τα χάδια μου, τις επισκέψεις σε φιλικά σπίτια με την Charlie, τα παιχνίδια και ο,τιδήποτε προσέδιδε ένα κάποιο νόημα στην βαρετή ασφαλή και σπιτική ζωή μου.
Μου έχετε μετατρέψει την Charlie μου σ’ ένα φυτό που φωτοσυνθέτει με το φως του υπολογιστή, γελάει μόνη της, κάνει φανταστικούς φίλους, στους οποίους μάλιστα συχνά αναφέρεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και γενικά θα μου κλείσετε το σπίτι. Ήδη έχω τρομερό άγχος για δύο λόγους :
1ον Η Charlie κατέβασε τη μεγάλη βαλίτσα, άρα θα λείψει μέρες. Το κλουβί μου όμως από το πατάρι δεν το κούνησε. Ελπίζω να μην της περνάει από το μυαλό να με αφήσει μόνη για καμιά βδομάδα. Μου αρκούν κάτι πούστικα τριήμερά της…
2ον Όταν ξυπνήσει θα δει το ποστ και τότε… τότε τι; Στο μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι ήπιε πάλι σήμερα τόσο πολύ που όταν το δει αύριο, όχι μόνο δε θα εκπλαγεί, αλλά θα θεωρήσει και τον εαυτό της ευφυή και ταλαντούχο που έγραψε ένα τέτοιο κείμενο.
Λοιπόν, τα είπαμε εμείς, έτσι;
Πούλο από το blog. Κομμένα τα comments, όχι links που να παραπέμπουν εδώ, τίποτα. Άντε γιατί έρχεται και Άνοιξη.
Καληνύχτα. Αν και δεν το αξίζετε.
Merlot (του 2003)

TRIPPING

Με κούρασε η Αθήνα με τον κόσμο της και τη βαβούρα της, τα φόρουμ και τις αποποινικοποιήσης της.
Μου φαίνεται πολύ δήθεν αυτές τις μέρες.
Γι' αυτό λέω να την κάνω για λίγο. Xρειάζομαι ένα μέρος where:
i can dance as if nobody' s watching
νιώθω ασφαλής
where psychoanalysis is common
NEW YORK,
I AM COMING HOME!

Monday, May 08, 2006

Τζόγος


Σήμερα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα... ήταν μέρα τζόγου.
Στο άδειο κεντρικό σαλόνι της αριστοκρατικής ψηλοτάβανης αίθουσας, δύο υπάλληλοι με μαύρα σμόκιν και μαρμάρινα λευκά πουκάμισα κατευθύνθηκαν προς το τραπέζι. Εκείνο ξεκουραζόταν γαλήνιο και μεγαλιώδες κάτω από ένα αυτοκρατορικό βαθυπράσινο βελούδινο ύφασμα, τόσο σκούρο που έμοιαζε μαύρο.Έπιασαν το κάλυμμα και το δίπλωσαν προσεκτικά σα να ΄τανε σημαία. Η έλλειψή του αποκάλυψε το πιο μεγαλοπρεπές τραπέζι Γαλλικής ρουλέτας που κατασκευάστηκε ποτέ. Η τσόχα ήταν απαλή σα παγωτό παρφέ και τα νούμερα ήταν καλλιγραμμένα με χρυσό πινελάκι. Τα μάυρα στοιχεία ήταν από έβενο, τα κόκκινα από κοράλλια, ο κεντρικός μηχανισμός από ατόφιο χρυσάφι 36Κ και η μπάλα από φίλντισι.
Δεν υπήρχε αμφιβολία οτι αυτό ήταν το κατάλληλο τραπέζι για μένα: εκεί που θα τα έπαιζα όλα για όλα.
Το καζίνο, λίγο αργότερα, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό που με ευλάβεια συνέρρεε προς το εσωτερικό του. Εγώ είχα ήδη πιάσει θέση στο τραπέζι και κοιτούσα τον κρουπιέρη στα μάτια. Ήταν στην ηλικία μου, αν όχι και μικρότερος, και ήταν τόσο επαγγελματικά απαθής και απρόσιτος που με θύμωσε. Αλλά έτσι ήταν... οι γιατροί συνηθίζουν να βλέπουν σωματικές πληγές, οι bartenders ψυχικές και οι κρουπιέρηδες οικονομικές (όχι οτι δεν υπάρχει πληθώρα περιστατικών που καταμαρτυρούν το αλληλένδετο το τριών...).
Άνοιξε το παιχνίδι. Ποτέ δεν ποντάρω στην πρώτη παρτίδα. Μια από τις χιλιάδες προλήψεις των ανθρώπων που παίζουμε: μη μου ακουμπήσουν τις μάρκες, μη ποντάρει κάποιος συστηματικά όπου κι εγώ, το ποτο που παρήγγειλα να έρθει πριν φύγει η μπάλα κ.ο.κ.
16
"Καλά αρχίσαμε", σκέφτηκα και έτεινα το πακέτο χρημάτων προς τον κρουπιέρη. "Change", είπε εκείνος με την εκνευριστική γαλλική προφορά του, "1000 Dollars", τα έδειξε στον επόπτη, τα ίσιωσε, τα έβαλε στην εγκοπή και μου έδωσε επιτέλους τις μάρκες μου να ποντάρω.
Πού να ποντάρω;
"1 για τη μέρα που γεννήθηκα,
5 για την πρώτη μου φιλία,
11 για την πρώτη φορά που μου ήρθε περίοδος,
15 για το πρώτο σεξ,
21 για τον πρώτο έρωτα,
27 για τον τελευταίο,
30 για τα χρόνια που ζώ, ...
32. Θα παίξω το 32 για τη μέρα που δεν έχει έρθει ακόμα! Για όλους τους χορούς που δεν έχω χορέψει, τους οργασμούς που δεν έχω νιώσει, τη μουσική που δεν έχω ακούσει, τους φίλους που δεν έχω γνωρίσει, για όλα αυτά 32. 1000 δολάρια στο 32.
" Rien ne va plus", είπε ο κρουπιέρης την ώρα που τοποθετούσα δέκα μάρκες των 100 στο 32.
"RIEN NE VA PLUS, mademoiselle. Vous ne comprenez pas?!?!"
Όχι, δεν καταλάβαινα.
"It's too late for bet",μου εξήγησε απρόθυμα σε οριακά κατανοητά αγγλικά η στυλάτη γηραιά κυρία στα δεξιά μου, "nothing goes anymorrre, είπε και ξεπάτωσε το αρρρ, " rien ne va plus..."
Είχα ελπίσει στη νίκη, είχα οχυρωθεί για την απώλεια αλλά ποτέ, το ορκίζομαι, ΠΟΤΕ δεν είχα σκεφτεί οτι μπορεί να ήταν πολύ αργά. Ποτέ... μέχρι σήμερα. Έτσι είναι ο τζόγος. Σου τη φέρνει από κει που δεν το περιμένεις.
32, numero treinte-deux, number 32
(Optimum audio track: Roulette by System of a Down)

Saturday, May 06, 2006

Η Θέση μου

Αφιερωμένο στις εκδηλώσεις αποποινικοποίησης
(και μικρός ειρωνικός πολιτικός σχολιασμός, βλ. πορεία, Αμερικάνοι κλπκλπ)

ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ


... ή τουλάχιστον θα έπρεπε, σύμφωνα με την ψιλικατζού (όχι των blogs, της γωνίας).
"Τρία- τρία τα πακέτα. Χργμφ... Τι παιδιά θα φέρετε στον κόσμο;", μου είπε με μια μούρη βυθισμένη στην αηδία. "Δεν είμαι έγκυος", απάντησα αντανακλαστικά. "Ναι, αλλά μεγάλη κοπέλα είσαι. Αργά ή γρήγορα θα κάνεις ένα παιδί με τον άντρα σου", συνέχισε η λαδωμένη κεφαλή. "Δεν είμαι παντρεμένη", μουρμούρισα έκπληπτη και ελαφρώς ενοχλημένη. "Ε, ήρθε η ώρα σου, να παντρευτείς", είπε με βεβαιότητα αφήνοντάς με σύξυλη.
Υπνοβάτησα μέσα στα νεύρα μέχρι το σπίτι μου και αναρωτήθηκα τι είχε συμβεί.
Πραγματικά, τι έχει συμβεί;

Friday, May 05, 2006

Nocturnal Queries


Είναι σίγουρο οτι μαζί με την άνοιξη έρχονται και τα πουλιά;
(Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά είμαι με την libido limit up όλη μέρα... Είναι τρομερό!)

SEX, DRUGS & POETRY

Το sex και τα drugs είναι τα μέρη που δε βλέπετε, οπότε αφεθείτε στη μαγεία του σονέτου XVII Pablo Neruda. Τι καλύτερο; Μπαίνει και η άνοιξη...
Te amo sin saber cómo, ni cuándo, ni de dónde, te amo directamente sin problemas ni orgullo:
así te amo porque no sé amar de otra manera

Thursday, May 04, 2006

Το τέλος
Είμαι η Charlie Alexandra και φτιάχνω αυτό το blog γιατί χρειάζομαι μια ρουτίνα, κάτι να με κρατάει σε επαφή με τη ροή των ημερών. Δεν έχω σημεία αναφοράς. Δεν έχω οικογένεια, οι φίλοι μου ζούν στην Αμερική απ' όπου και κατάγομαι, δε χρειάζεται να δουλεύω γιατί έχω ήδη αρκετά λεφτά, έχω γκόμενους αλλά δεν είμαι δεμένη μαζί τους. Δεν υπάρχει ούτε ένα συστηματικό ή αναγκαστικό πράγμα στη ζωή μου κι έτσι καταλήγω να καπνίζω και να πίνω όλη τη μέρα, μέχρι που συνειδητοποιώ οτι δεν έχει περάσει μια μέρα, αλλά μία εβδομάδα. Χρειάζομαι μια ρουτίνα...